LogoConnect

In 2010 behaalde Nele aan de Lessius Hogeschool Antwerpen haar diploma van bachelor in de logopedie. Na haar laatste stage, die ze in deze praktijk liep, ging zij hier meteen als zelfstandig logopediste aan het werk.
Binnen deze groepspraktijk bouwt ze expertise op in het domein spraak- en taalstoornissen en meertaligheid.
 

Sinds het najaar 2013 is Nele een Hanen gecertificeerd logopediste. In de Hanencursus ‘Praten doe je met z’n tweeën’ begeleidt ze ouders met jonge kinderen met communicatieve ontwikkelingsproblemen. Door een combinatie van groepsbijeenkomsten en individuele begeleidingsgesprekken, helpt ‘Praten doe je met z’n tweeën’ ouders te leren hoe dagelijkse situaties gecreëerd en benut kunnen worden om de communicatieve ontwikkeling en taalverwerving van hun kind te stimuleren.

Daarnaast is zij dagelijks bezig met leerstoornissen. Hierbij werk Nele, net als haar collega’s, erg graag met de methodieken van expertisecentrum Eureka.

Ze volgt regelmatig vormingen omtrent deze problematieken.
 
Nele biedt de typcursus 2Hands4Kids aan. Deze specifieke cursus is ontwikkeld door Wendy Peerlings met als doel dat iedereen kan leren typen zonder tijdsdruk en via een specifieke aanpak. 2Hands4Kids bestaat uit 10 lessen van ongeveer 1 uur en wordt gevolgd in kleine groepjes.
Nele Ryckeghem